Musikk for Kirkelyden !! En hyllest til Åge Aleksandersen

Er all musikk gangbar i kirka? Hva med trønderrock? Vi møtte organist Birkir L. G. Jullum i Lyngen kirke.

Kan all musikk – inkludert trønderrock – brukes i kirka?
Ei regntung Lyngen kirke står innhyllet i tunge hengebjørker denne ettermiddagen.                                                                                                                                                             Vi har nettopp ankommet den lille grenda i skyggen av majestiske alper; paradiset for frikjørere og ekstremsportutøvere.
Kanskje er det alle milene i en liten bil. Kanskje har vi sluppet ned guarden. Kanskje er vi bare nysgjerrige.                                                                                                             Praten er blitt i alle fall blitt mer personlig. Hva drømmer vi om? Hva er egentlig viktig?
Hva betyr musikk for oss? Og kan all musikk brukes i alle sammenhenger? Og her er grunnen til at vi befinner oss i Lyngen.

Her er islandske Birkir L. G. Jullum organist; en tangentist utenom det vanlige – som ikke leser noter.
– I utgangspunktet kan all musikk etter min mening spilles i kirka – bare det gjøres riktig, sier han.
– Gjelder det også trønderrock?
– Det gjelder alt. Men du kan også snu det på hodet; det finnes utrolig mange fine salmer som ikke får nok oppmerksomhet. De burde spilles inn og utgis på lik linje med annen musikk, forteller islendingen, som selv har lært seg et utall norske salmer.

Hør organisten tolke Åge-låter i en medley i klippet øverst i saken. Kjenner du igjen hvilke låter han spiller?